Castellano | Català | English | Alemán | Ruso | Chino | Segueix-nos al Facebook Budapest Dreams Twitter Budapest Dreams
Espanya pateix però guanya a Hongria i jugarà per 1 ª plaça de grup amb Croàcia

Espanya, amfitriona del torneig, va vèncer avui a Hongria (28-22) en partit de la primera fase del Mundial de balonmnano i es jugarà la primera plaça del grup D contra Croàcia.
Després d'un inici vacil • lant, el grup de Valero Rivero va signar una gran segona part i va guanyar finalment amb una àmplia diferència. Ara es jugarà la primera plaça de la clau amb Croàcia en un partit vital per evitar un possible encreuament a quarts de final amb França.
Tres teòrics suplents van evitar la primera derrota espanyola. L'actuació d'Ángel Montoro, Carlos Ruesga i Antonio García a la segona part va servir perquè l'equip local es distanciés després d'una primera meitat en què van ser els hongaresos els que van portar la iniciativa.
El trio va acabar amb la resistència de la difícil Hongria en marcar sis dels vuit últims gols d'Espanya.
Abans l'exjugador del Barcelona Laszlo Nagy va protagonitzar una arrencada fulgurant amb quatre gols de sis del seu equip en els primers nou minuts.
Valero Rivera va canviar la defensa, que va passar d'un 6-0 a un 5-1 amb Aitor Ariño amb l'exclusiva missió de defensar l'estrella hongaresa.
"Quan hem canviat a la mixta ha canviat el partit. Destaco l'esforç i la qualitat d'Aitor i de tot l'equip. Hem superat dificultats durant tot el partit", va declarar el tècnic espanyol sobre l'aportació d'Ariño.
A més del trio que va propiciar el distanciament i d'Ariño, l'altre nom propi va ser el del porter Arpad Sterbik.
"Ha estat sensacional. Ha estat com el que és ell, el millor o un dels dos millors del món", va assenyalar el tècnic de Sterbik, que va ser elegit millor jugador del partit.
Al descans es va arribar amb un empat a 14 gols, però la defensa i la porteria espanyola va deixar als hongaresos en només vuit gols en el segon període.
Després d'aquesta dura prova, Espanya es jugarà el primer lloc del grup amb Croàcia dissabte.
L'equip balcànic va sumar la seva quarta victòria avui davant Egipte (24-20), que només ha aconseguit un punt (tres derrotes i un empat) en l'actual campionat.
En el tercer partit de la clau Algèria va golejar la feble Austràlia (15-39) i ocupa la quarta posició amb un balanç d'una victòria, un empat i dues derrota.
En el grup C, Eslovènia va guanyar a Bielorússia per la mínima (27-26) i continua com a líder de la clau en sumar quatre victòries. Sèrbia i Polònia, amb tres, ocupen el segon i el tercer lloc respectivament.
Argentina, una victòria i tres derrotes, juga divendres amb Tunísia en el Grup A. En la mateixa clau, Brasil, amb dos guanyats i dos perduts, s'enfronta a Montenegro, cuer que no ha sumat cap punt.
Xile, per la seva part, que ocupa l'última posició del Grup B amb quatre derrotes, intentarà inaugurar el seu caseller de triomfs davant Catar divendres.
Font: AFP | 2013.01.18 - 0:04