Castellano | Català | English | Alemán | Ruso | Chino | Segueix-nos al Facebook Budapest Dreams Twitter Budapest Dreams
Formula 1 Budapest. Juliol de 2014

La valentia d'Alonso li permet sumar un meritori podi a Hongria
FORMULA 1 BUDAPEST: JULIO 2014
L'espanyol va ser líder fins a les últimes voltes després d'apostar per les gomes toves més de 30 voltes
MADRID, 27 juliol 2014
El pilot australià Daniel Ricciardo (Red Bull) es va dur aquest diumenge el triomf al Gran Premi d'Hongria, onzena prova del Campionat del Món de Fórmula 1 que es va celebrar aquest diumenge al circuit de Hungaroring, després d'imposar l'espanyol Fernando Alonso (Ferrari ) i l'anglès Lewis Hamilton (Mercedes), amb els que va viure un apassionant duel final en un cita caòtica en el seu inici.
D'aquesta manera, l'australià continua sent l'únic pilot capaç de fer front a l'hegemonia dels Mercedes al campionat. Al costat de l'aconseguida al Gran Premi del Canadà, Ricciardo suma la segona victòria de la temporada, el que li permet consolidar-se en la tercera plaça de la classificació general amb 131 punts.
No ho va tenir fàcil el jove pilot de Red Bull per aconseguir la victòria a Hongria, on Alonso va tornar a tenir protagonisme per aconseguir el segon podi de l'any després del tercer lloc de la Xina després d'una valenta aposta amb els pneumàtics.
Després d'un inici caòtic en què el 'safety car' haver de sortir a la pista després de diversos accidents per culpa d'una pista molt relliscosa, l'asturià va liderar des de la volta 28 i va apostar per fiar-ho tot a la durabilitat de les gomes toves, que respondre d'una forma efectiva per mantenir amb serioses opcions.
Ja en l'últim tram de carrera, només Alonso, Hamilton i Ricciardo aguantar en els primers llocs, iniciant les hostilitats per creuar la línia en primera posició. Amb una estratègia més arriscada i els pneumàtics molt desgastats, l'asturià es va quedar indefens davant el'RB10 'i la' fletxa platejada '.
Tot i això, l'espanyol va serrar les dents i va començar a defensar la posició davant Hamilton, que no aconseguia trobar un forat per avançar i que alhora es defensava davant un Ricciardo amb pneumàtics nous. A falta de tres voltes per al final, l'australià va saber trobar un forat i va aconseguir avançar als seus rivals per marxar a la primera posició a per la victòria, mentre que el d'Oviedo aconseguia assegurar el segon lloc.
Per darrere, Nico Rosberg (Mercedes) es va acostar perillosament als llocs del podi, però li van faltar voltes en un Gran Premi que no li va ser favorable i on novament va viure la polèmica amb el seu company d'equip, que va ser reticent a deixar passar tot i que des del seu 'box' s'ho van sol • licitar.
HAMILTON REMUNTA I ACABA PER DAVANT ROSBERG
De totes maneres, el britànic va tenir un inici de cursa molt complicat. Després de sortir des del 'pit lane' després d'una classificació en la qual se li va incendiar el motor, el campió del món de 2008 es va xocar contra el mur a la primera volta de la prova, encara que va poder continuar sense cap problema.
No obstant això, la contínua aparició del 'Safety Car' a l'asfalt va fer que el de Mercedes pogués escalar posicions i ficar-se entre els cinc primers. D'aquesta manera, Hamilton va aconseguir col • locar per davant del seu company d'equip a falta de 20 voltes per a la conclusió, tenint guanyada la posició gràcies a una estratègia que li permetia continuar sense parar fins al final de la cursa.
Finalment, els pneumàtics nous amb què comptava Rosberg a la part final de la prova va fer que la distància entre tots dos pilots es reduís a menys d'un segon a falta de dues voltes per al final, encara que el segon classificat de la general va saber defensar la seva posició per acabar al podi i retallar l'avantatge amb l'alemany de cara al campionat del Món a onze punts, mentre que Ricciardo va afermar la seva tercera plaça (135) i Fernando Alonso (115).
L'espanyol va tornar a treure gran partit al seu 'F14 T' i, a efectes de la classificació, es va veure afavorit pels errors dels seus rivals, entre ells el tetracampió del món Sebastian Vettel, amb el qual va viure el seu tercer duel consecutiu a la sortida. El germànic va fer una virolla i va perdre posicions, finalitzant setè i una vegada més superat pel seu company d'equip. Ara, després d'una aturada de gairebé un mes a causa de les vacances, el 'gran circ' tornarà el 24 d'agost a Bèlgica, en el mític traçat de Spa.